Gå direkt till innehåll
Produktnyhet: 336F XE med integrerad Cat® Production Measurement

Pressmeddelande -

Produktnyhet: 336F XE med integrerad Cat® Production Measurement

Cat 336F XE ger effektiv produktion med integrerad Cat® Production Measurement för konsekvent noggranna laster.

336F XE har precis blivit mer effektiv tack vare Cat® Production Measurement, en Cat Connect Payload-teknik som förbättrar lastning och transport i tillämpningar där kunden kräver precisionsvägning och noggranna laster. Branschens första integrerade nyttolastsystem för grävmaskiner som väger laster "i farten" när bommen svänger – utan avbrott i lastningscykeln. Avancerade vägningsfunktioner gör det möjligt för föraren att göra snabba, tidsbesparande lastjusteringar vid sista vändan, innan trucken lastas. Nyttolastdata kan avläsas med en blick på en display i hytten som hjälper föraren med snabb, effektiv lastning till exakta specifikationer – utan under- eller överbelastning, vilket optimerar transportpotentialen och prestandan för hela maskinparken. Data lagras för att hjälpa cheferna att beräkna dagliga volymer, övervaka produktionen samt hantera verksamheten. Med Cat Production Measurement har kunderna fördel av snabbare cykeltider, högre produktivitet och lägre bränsleförbrukning och driftskostnader.

Integrerad konstruktion
Cat Production Measurement integreras helt i maskinsystemet och displayen på fabriken. Djup integration gör det möjligt för systemet att använda befintliga komponenter och sensorer på maskinen för att optimera prestanda och tillförlitlighet till ett överkomligt pris.

Lägen och funktioner
De avancerade vägningslägena visar nyttolasten med noggrannhet vilket ger snabba lastcykler.

  • Automatisk vägningUppskattar materialvikten genom att helt enkelt svänga den lastade skopan, vilket är särskilt användbart vid lastning på samma nivå eller till bank.
  • Lastningsvikt – Förhandsgranskar materialvikt plus lastbilens nyttolast, vilket gör att föraren kan dumpa överflödigt material från skopan för att uppnå målvikten.
  • Överlastningslarm – Meddelar föraren på skärmen när det sista skoplasset överskrider lastbilens gräns för nyttolast.

Övervakning av produktiviteten
Förarna kan avläsa produktiviteten i hytten, där de snabbt kan ta fram information om daglig nyttolastvikt, antal lastningar och cykler samt totala värden. Tillsammans med LINK-tekniken kan arbetsledningen nå data för nyttolast samt värden för produktions- och bränsleeffektivitet – allt samlat på ett ställe via VisionLink® Payload Reporting. De omfattande rapportmöjligheterna hjälper arbetsledningen att snabbt styra om materialförflyttningen, utvärdera maskinparkens och förarnas prestanda och fatta beslut i rätt tid, så att produktionsmålen nås och arbetsplatsens effektivitet hålls på topp.


Vill du ha en offert, utförlig tekniska specifikation eller en specalog för Cat 336F XE? Klicka i rutan nedan!
336F XE-offert

Ämnen

Kategorier


Pon Equipment är exklusiv återförsäljare av Caterpillars maskiner i Sverige och täcker allt inom bygg & anläggning, industri och gruvdrift. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, uthyrning och finansiering och vi är etablerade på 15 platser över hela landet. I vårt utbud finns över 100 maskintyper från minigrävare till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. Vi har fokus på helhet, kvalitet och service i alla led. Viktigast av allt är våra kunder!

Presskontakt

Kristian Johansson

Kristian Johansson

Produktchef Zeppelin Sverige 070-640 83 40

Zeppelin Sverige är exklusiv återförsäljare av Caterpillars maskiner och motorer i Sverige

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg.

Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.

Zeppelin Sverige AB
Prästgårdsgatan 34, 2 tr (Pedagogen Park)
431 44 Mölndal
Sverige