Gå direkt till innehåll
Cat 305 CR med kompakt svängradie
Cat 305 CR med kompakt svängradie

Pressmeddelande -

Nya minigrävaren Cat 305 CR levererar mer kraft och prestanda tillsammans med lägre kostnader

Den nya minigrävmaskinen Cat 305 CR på drygt 5,5 ton är byggd för en förbättrad körupplevelse och för att leverera mer kraft till pumparna, högre skopbrytkraft samt djupare grävdjup. Jämfört med motsvarande maskiner i E2-serien är prestandan upp till 20 % högre. Du får förlängd livslängd på filter i kombination med gemensamma komponenter samt sidopaneler som är enkla att byta, vilket ger upp till 10 % lägre ägar- och rörelsekostnader.

Cat 305 CR är en av de sista maskinerna som tas fram inom Caterpillars Next Generation-serie för hydrauliska minigrävmaskinen. Det inkluderar sammantaget nya minigrävmaskiner från 1,5-till 10-tonsklassen. Alla maskinerna i serien har gemensamma funktioner, utseende och reglage för enklare inlärning och användning för maskinförare.

Kompakta prestanda med 305 CR
Den nya motorn i Cat 305 CR levererar nästan 9 % mer kraft, vilket resulterar i ökad maskinprestanda. Förbättringarna inom hydraulsystemet ger ökad gräveffektivitet och högre brytkrafter – 49,2 kN med skopa, 28,3 kN med standardsticka och 25,2 kN med lång sticka. 

Maskinen har ett 140 mm djupare grävdjup än 305 E2 som tillsammans med den kompakta svängradien ger större flexibilitet i arbetet.  Bandbredden på 1 980 mm och det nya motviktstillvalet bidrar till att optimera stabiliteten och lyftkapaciteten i trånga utrymmen. Med utbytbara motviktspaket kan du skräddarsy maskinens vikt efter tillämpningens krav och uppleva balans mellan lågt marktryck och lyftprestanda.

Avancerad effektivitet
Caterpillars bandstyrning Cat Stick Steer förenklar maskinstyrningen och ger föraren möjlighet att växla från vanlig styrning med spak/fotpedal till den lättanvända joysticken. Med två växelintervall och farthållare som standard kan föraren köra runt på arbetsplatsen med minimal ansträngning.

I maskinen sitter en Cat C1.7 Turbo-motor som uppfyller emissionsnormerna, enligt EU steg V, samt levererar mer kraft än föregångaren C2.4. Automatiska tomgångs- och avstängningsfunktioner som standard, lastavkännande hydraulik och en pump med variabel volym bidrar till att sänka bränsleförbrukningen på arbetsplatsen, vilket ger en mer effektiv drift. Höga avlastningstryck och flödeshastigheter ger hydraulisk kapacitet för höga gräv- och lyftkrafter och effektivare användning av olika redskap. Med extrasystemets snabbkopplingsledningar kan föraren välja mellan enkelriktat flöde, tvåvägsflöde eller kontinuerligt flöde.

Nästa generations komfort och besparingar
Något som är gemensamt för de flesta nya hydrauliska minigrävmaskiner från Cat är den tätade och trycksatta hytten som finns tillgänglig med uppvärmning och/eller luftkonditionering för temperaturreglering i alla väder. De stora glasrutorna och takfönstret ger god sikt runt hela hytten. Detta tillsammans med den stora och utvecklade pekskärmen som möjliggör smart och enkel styrning av maskinens funktioner tillsammans med smidig övervakning av viktig information. 

Dagliga underhållskontroller av 305 CR utförs snabbt och enkelt via sidodörrarna på marknivå. Utökad användning av gemensamma delar inom produktserien och den robusta konstruktionen bidrar till att minska kostnaden för reservdelar och reparationer. Med längre serviceintervall kan de nya minigrävarna från Cat spendera mer tid på arbetsplatsen och mindre tid i verkstaden.

Exempel på standardutrustning för svenska marknaden:

  1. AC
  2. Flytläge på schaktblad
  3. Nyckellös start
  4. Extra motvikt


Vill du veta mer om Cat 305 CR och våra andra minigrävare kan du läsa här: Minigrävare från Caterpillar

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg.

Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 520 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.

Presskontakt

Magnus Eklöv

Magnus Eklöv

Produktchef BCP & Asfalt Zeppelin Sverige

Relaterat innehåll

Zeppelin Sverige är exklusiv återförsäljare av Caterpillars maskiner och motorer i Sverige

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg.

Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.

Zeppelin Sverige AB
Prästgårdsgatan 34, 2 tr (Pedagogen Park)
431 44 Mölndal
Sverige