Gå direkt till innehåll
Lättanvänd teknik förbättrar effektiviteten och produktiviteten för nästa generations hjullastare Cat 966, 966 XE, 972 och 972 XE.

Pressmeddelande -

Lättanvänd teknik förbättrar effektiviteten och produktiviteten för nästa generations hjullastare Cat 966, 966 XE, 972 och 972 XE.

De uppdaterade Cat-hjullastarna i 966- och 972-serien erbjuder en uppsjö av standardteknik för hjullastare i 8- till 10-tonsklassen (7 till 9 metriska ton) och ökar förarens effektivitet. Modellerna 966 och 972 erbjuder konsekvent hög skopfyllningsgrad som ökar produktiviteten med upp till 10 procent. Deras toppmoderna design ger längre intervall för vätske- och filterbyten, vilket ger lägre underhållskostnader med upp till 20 procent jämfört med tidigare modeller.


Caterpillars steglöst variabla transmission (CVT) i nästa generations lastare Cat 966 XE och 972 XE förbättra bränsleeffektiviteten med upp till 35 procent jämfört med tidigare powershift-modeller. Längre serviceintervall plus CTV-drivlinans effektivitet ger ännu lägre underhållskostnader på upp till 25 procent, vilket minskar driftkostnaderna ytterligare.

Smarta lastare, effektiv drift
Alla fyra modeller i de uppdaterade serien för 966 och 972 har Cat Payload*-system med Assist som standard, vilket ger exakt vägning av skopans nyttolast så att förarna kan lasta rätt varje gång. Realtidsdata skickas till förarens skärm och möjliggöra manuell tippning för förbättrad slutjustering av skopor och lastprecision.

Nya Cat Autodig med automatisk inställning av däcken ger konsekvent hög skopfyllningsgrad för uppdaterade medelstora hjullastare. Genom helt automatisk skoplastning förbättrar Autodig fyllningsgraden och minskar lasttiden. Autodig-funktionen med automatisk inställning av däcken främjar korrekt lastteknik, vilket minskar slirning och slitage.

Nya tillämpningsprofiler gör det möjligt att skapa anpassade profiler för kundspecifika tillämpningar genom att flera maskinparametrar ställs in med en knapptryckning. Förarhjälpsfunktioner på skärmen och en effektiviserad ny reglagelayout underlättar manövrering av lastaren, så att alla förare oavsett erfarenhetsnivå kan arbeta effektivare.

Andra Cat-tekniker som är tillgängliga som tillval ökar produktiviteten och driftlönsamheten ytterligare för de uppdaterade serierna. Cat Advanced Payload* med Assist erbjuder tippningshjälp som automatiskt justerar den slutliga skoplasten så att den överensstämmer med utkörningsmålet, förbättrad listhantering, anläggningsintegration och utökade skalningsfunktioner. Det tillgängliga Cat Productivity-abonnemanget ger detaljerad och omfattande information om anläggningen i din mobil, surfplatta eller dator.

Ökad produktivitet och bränsleeffektivitet
Djupgående integrering av CVT-drivlina, motorsystem, hydrauliksystem och kylsystem i designen på nästa generations Cat 966 XE och 972 XE ger avsevärt bättre prestanda och bränsleeffektivitet. Utan vridmomentsomvandlaren i mekaniska drivsystem styr dessa lastare motorvarvtalet och maskinhastigheten separat för effektiv grävning och styrning med hög precision.

Förarna kommer att uppleva smidig, snabb acceleration och höga hastigheter i lutningar med CVT-designen. Maskinens manövrering i lutningar har förbättrats med farthållare och spärr mot bakåttiltning. Med avancerad dragkraftsstyrning får man optimal lasteffektivitet i upplaget, vilket ger mindre däckslitage. Förutom lägre bränsleförbrukning ger XE-modellernas låga motorvarvtal mindre komponentslitage och tystare körning.

Besparingar på underhåll
Designen för nästa generations 966- och 972-serie ökar underhållsintervallen till 1 000 timmar och eliminerar serviceintervallen på 500 timmar, så att lastarna kan arbeta längre. Ett integrerat autolube-system som är tillgängligt som tillval minskar det dagligt underhållet och ökar komponenternas livslängd, samtidigt som enkel åtkomst till hydraulik och elektronik gör att det går snabbt och enkelt att utföra service på lastarna. Tillsammans minskar dessa designuppdateringar underhållskostnaderna med upp till 20 procent för Cat-modellerna 966 och 972 och upp till 25 procent för lastarna 966 XE och 972 XE. 

Tekniken spelar även en roll när det gäller att förbättra service av lastarna. Med Cat-appen blir det lättare att hantera maskinernas plats, drifttimmar och underhållsscheman. Du får även meddelanden när det är dags för underhåll och kan begära service från en lokal Cat-återförsäljare. Med felsökning på distans ansluter maskinen till återförsäljarens serviceavdelning för snabb diagnostisering av felkoder via internet. Dessutom säkerställer fjärrstyrda uppdateringar att hjullastarna har den senaste programvaran och kan anpassas efter produktionsschemat.

Nästa generations komfort, säkerhet

De nya lastarna har nästa generations fjädringskontroll från Caterpillar, vilket fungerar som en stötdämpare och förbättrar åkkvaliteten i ojämn terräng. Hytten har ljuddämpning, tätningar och dämpande hyttinfästningar som minskar oljud och vibrationer för en tystare arbetsmiljö. En bred dörr som kan låsas upp via fjärranslutning från marken plus lutande steg gör det lättare att kliva in och ut ur hytten.

Nästa generations 966- och 972-maskiner levereras med ett sätesmonterat, elektrohydrauliskt joysticksystem som standard, vilket ger exakt manövrering med minimala armrörelser, ökad komfort, förbättras lastprecision och mer benutrymme för föraren. En HMU-ratt är tillgänglig som tillval för powershift-modellerna 966 och 972. Lastarnas nya instrumentpaneler och högupplösta pekskärmar har intuitiva och användarvänliga reglage för förbättrad drift. Luftfjädrat säte i olika utföranden med bland annat kylning eller uppvärmning och ventilation för komfort året runt.

Säkerhetsbälten med standardövervakning kan förbättras med ett yttre varningsljus för förbättrad säkerhet på arbetsplatsen. Vindrutan som löper från golv till tak ger bättre sikt framåt, samtidigt som en backkamera som är monterad som standard och stora speglar med integrerade speglar för döda vinkeln ger branschledande sikt runt hela maskinen. En Cat Detect-radar som varnar föraren om risker och ett multi-view-system med 360 graders sikt finns som tillval för en extra nivå övervakning runt maskinen för säker drift.

Anpassad effektivitet
Cat-skopor i Performance-serien finns i varianter med kapacitet från 2,8 till 14,0 m3) för de nya lastarserierna 966 och 972, och balanserar skopans form med maskinens länkage för högre fyllningsgrad och bättre materialhållning jämfört med andra skopar med samma kapacitet. Fusion™ snappkopplingsskopor möjliggör snabba redskapsbyten utan att man behöver kliva ur hytten, så att lastaren kan gå snabbare från ett jobb till ett annat.

Skräddarsydda specialalternativ för lastaren innefattar en konfiguration för ballasthantering som erbjuder högre nyttolastkapacitet vid hantering av ballast. Industri- och avfallsmodeller har de skydd och förstärkningar som krävs för att arbete vid omlastningsplatser, återvinningsstationer, soptippar och rivningsarbetsplatser. För krävande tillämpningar som stålverk och slagghantering kan lastarna beställas i utförande med extra säkerhetsnivåer.

Vill du läsa mer om våra hjullastarna har hela vårt utbud här: https://zeppelin-cat.se/se/produkter/hjullastare


*Ej godkänd för handel

PRODUKTSPECIFIKATIONER 966, 966 XE, 972, 972 XE

*Med 4,2 m3 (5,5 yd3) lastarskopa i Performance-serien med bultmonterat skärstål
**Med 4,8 m3 (6,25 yd3) lastarskopa i Performance-serien med bultmonterat skärstål

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg.

Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 520 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.

Presskontakt

Kristian Johansson

Kristian Johansson

Produktchef Zeppelin Sverige 070-640 83 40

Relaterat innehåll

Zeppelin Sverige är exklusiv återförsäljare av Caterpillars maskiner och motorer i Sverige

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg.

Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.

Zeppelin Sverige AB
Prästgårdsgatan 34, 2 tr (Pedagogen Park)
431 44 Mölndal
Sverige