Gå direkt till innehåll
Caterpillar presenterar nya maskiner och teknologi på CONEXPO 2017

Pressmeddelande -

Caterpillar presenterar nya maskiner och teknologi på CONEXPO 2017

Under CONEXPO-CON/AGG 2017 kommer Caterpillar att presentera ett omfattande sortiment av maskiner och teknologi samt förstklassiga supportfunktioner. Med omkring 40 maskiner på två olika utställningsområden över totalt 60 000 kvadratmeter är Caterpillars närvaro bland de största på mässan.

Åtta Cat-maskiner kommer att göra sin offentliga debut på CONEXPO och ytterligare ett halvt dussin nyligen lanserade maskiner kommer att visas för första gången. Detta inkluderar alltifrån grävmaskiner och hjullastare till schaktare, teleskopslastare och hyvlar. Fokus kring teknologi kommer också vara tydligt. En stor av Cat® Connect-tekniken för maskinstyrning och maskinövervakning kommer att dela rampljuset med det breda maskinutbudet.

Några nyheter som kommer presenteras är bland annat hjulgrävmaskinen Cat M317F. Dess smidighet och kompakta svängradie är höjdpunkter då dessa funktioner bidrar till mångsidighet och ökad produktivitet i trånga arbetsområden. Caterpillars nya hjulgrävmaskiner med kompakt svängradie har precis samma höga kapacitet som sina syskon M314F och M316F men skiljer sig främst genom den kompakta svängradien.

                                                             Cat M317F hjulgrävmaskin

Vidare så har grävmaskinerna 390F och 336F XE (hybrid) uppdaterats för att ge förbättrad produktivitet och lägre kostnader. När det kommer till bränsleeffektivitet ligger dessa två maskinmodeller längst fram i sin klass. Cat 390F kan utrustas med branschens enda integrerade lastsystemet för mer exakt lastning, samtidigt som 336F XE har detta integrerade lastsystem (Cat Production Measurement - CPM) redan som standardutrustning tillsammans med ytterligare system inom Cat Grade Control (CGC).

Hjullastare står också i rampljuset tillsammans med teknologi. Cat 950M kommer tillsammans med 972M XE och 982M att visas och vid de två senare kommer nya funktioner inom Cat Connect-teknologin lyftas. Det kommer även visas prov på ökad förarkomfort och förbättrade säkerhetsfunktioner samt minskade driftskostnaderna. Som ett extra tillägg kommer den nya 986K kommer visas upp då den har uppdaterats från H-modellen och kan numera erbjuda lägst kostnad per ton för bland annat schaktning. 

Cat 972M XE hybridhjullastare kommer lyftas med nya funktioner inom Cat Connect-teknologin

Med ökad sikt och klassledande hytt kommer den nya dumpern 745 göra en välkommen entré. Maskinen har innovativa maskinstyrningsfunktioner som kommer att förbättra förarens effektivitet och säkerhet, samtidigt som det nya Economy Mode bidrar till minskad bränsleförbrukning.

När vi pratar om bränsleförbrukning så kommer även den uppdaterade D6T, med bland annat det nya Auto Shift-systemet, att kunna spara upp till 20 % bränsle jämfört med tidigare modell. Och kan öka till 30 % i rätt förhållanden. Notera även att det helautomatiska systemet bibehåller hög produktivitet samtidigt som bränsleeffektiviteten optimeras. Som ett extra plus är den uppdaterade D6T standardutrustad med GRADE with Slope Assist.

Nu har vi kommit till asfaltssegmentet. Det kommer att visas ett komplett sortiment av asfaltsprodukter, men fokus ligger på tre av Caterpillars nya asfaltsfräsar – PM825, PM622, PM312. Den nya PM800-serien kompletterar PM600-serier med funktioner som ger ökad motorkapacitet för krävande arbete. Med sin ökade vikt- och kylkapacitet kan 800-serien ge väldigt bra resultat under tuffa förhållanden. PM300-serien ger dig istället en otrolig mångsidighet och passar perfekt när det krävs optimal manövrerbarhet och hög produktionskapaciteten på samma gång. Finns i bredder från 1.0M och uppåt.

Det kommer även premiärvisas en av de nya Weiler MTD (Material Transfer Device), en 23-tons "Bagge" med patenterad blandare för att homogenisera asfaltsmassan. Weiler byggs uteslutande av Cat-komponenter som ger låg transportvikt men hög lagringskapacitet.

Cat PM622 kompletteras och presenteras tillsammans med PM800-serien och PM300-serien

Som om det inte vore nog så kommer Caterpillar även att presentera flera innovativa lösningar som finns över den breda modellserien av kompakta grävmaskiner. Till exempel så presenteras en Cat 300.9D Versatile Power System (VPS) med H25 Hammer som ett idealiskt alternativ för inomhusrivning. En annan unik lösning är den 304.5E2 Extra Tool Carrier (XTC), som erbjuder en ny spännande lösning. Man har bytt ut schaktbladet fram och ersatt med redskapsfäste, vilket gör det till en hybridmaskin i en annan bemärkelse. 

Som du förstår finns det väldigt mycket att titta på hos Caterpillar under CONEXPO-CON/AGG 2017. Allt avslöjas inte här, så se till att besöka CONEXPO-CON/AGG i Las Vegas mellan 7-11 mars i år för alla nyheter! 

304.5E2 XTC kommer visas under mässan i mars 

Ämnen

Kategorier


Pon Equipment är exklusiv återförsäljare av Caterpillars maskiner i Sverige och täcker allt inom bygg & anläggning, industri och gruvdrift. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, uthyrning och finansiering och vi är etablerade på 15 platser över hela landet. I vårt utbud finns över 100 maskintyper från minigrävare till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. Vi har fokus på helhet, kvalitet och service i alla led. Viktigast av allt är våra kunder!

Presskontakt

Kristian Johansson

Kristian Johansson

Produktchef Zeppelin Sverige 070-640 83 40
Magnus Eklöv

Magnus Eklöv

Produktchef BCP & Asfalt Zeppelin Sverige

Relaterat innehåll

Zeppelin Sverige är exklusiv återförsäljare av Caterpillars maskiner och motorer i Sverige

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg.

Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 440 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.

Zeppelin Sverige AB
Prästgårdsgatan 34, 2 tr (Pedagogen Park)
431 44 Mölndal
Sverige